Simpozioane

Simpozionul Ştiinţific Internaţional “Stat şi Societate în Europa”

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” alături Academia Oamenilor de Știință din România organizează anual, la Craiova, Simpozionul Științific Internațional “Stat și Societate în Europa”, manifestare ajunsă la ediția a VII-a.

Comitetul de organizare al Simpozionului Ştiinţific Internaţional “Stat şi Societate în Europa”:
– prof. Sorin Liviu DAMEAN, Ph.D. (University of Craiova, Romania), sorin.damean@yahoo.com
– Lucian DINDIRICĂ, Ph.D. (“Alexandru and Aristia Aman” Library, Romania), lucian.dindirica@yahoo.com
– lect. Mihai GHIȚULESCU, Ph.D. (University of Craiova, Romania), mihai.ghitulescu@ymail.com
– lect. Ionuţ ŞERBAN, Ph.D. (University of Craiova, Romania), jonutz_serban@yahoo.com
– Alexandru Ionicescu, alexandru.ionicescu@gmail.com

Scopul principal al simpozionului este acela de a promova rezultatele cercetării academice în mai multe domenii, precum arheologie, istorie antică şi medie, istorie modernă, istorie contemporană, diplomaţie și relaţii internaţionale şi studii europene etc. De asemenea, realizează o punere în dialog a diverselor moduri de abordare, prin reunirea nu doar a unor teoreticieni, cercetători sau analişti, ci şi a unor personalităţi implicate activ în evoluțiile de pe scena internațională.

Lucrările simpozionului se desfăşoară la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, în limbile română şi engleză, iar comunicările vor fi publicate integral într-un volum intitulat “Românii în istoria Europei” ajuns, de-acum, la cel de-al III-lea număr, după ce anterior apăruseră alte patru volume sub titulatura “Stat şi societate în Europa”.

Secţiunile simpozionului:
– Științe Sociale;
– Istorie;
– Monarhie şi Cultură în Balcani.

Detalii privind organizarea conferinţei puteţi afla accesând secţiunea de Conferinţe. Seminarii a site-ului bibliotecii www.aman.ro/conferinte-seminarii/