Conferinţe

Conferinţa Internațională “Politică. Diplomație. Cultură″

Conferința Internațională “Politică. Diplomație. Cultură” este organizată anual de Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” în parteneriat cu Departamentul de Istorie și Relații Internaționale al Universității din Craiova.

Conferinţa „Politică. Diplomaţie. Cultură” are scopul de a iniţia o cât mai largă dezbatere cu privire la multiplele faţete ale relaţiilor internaţionale contemporane. De asemenea, pune în dialog  diverse moduri de abordare, prin reunirea nu doar a unor teoreticieni, cercetători sau analişti, ci şi a unor personalităţi cu rol direct pe scena internaţională. Se acordă o atenţie specială modului în care problemele internaţionale sunt reflectate în mass-media, dând naştere unor curente de opinie publică, fiind prezenţi la conferinţă reputaţi jurnalişti.

 

Pe lângă aspectele politice, diplomatice şi economice – care sunt, de regulă, privilegiate în studiul relaţiilor internaţionale – temele abordate pun în lumină rolul tot mai pregnant al factorului cultural, în condiţiile dezvoltării mijloacelor de comunicare.

Lucrările conferinţei se desfăşoară în limbile română şi engleză, cu traducere simultană, iar comunicările vor fi publicate integral în volume bilingve, distincte pentru fiecare secţiune a conferinţei.

Secţiunile conferinţei:

Conferința este împărţită în 4 secțiuni:

  • Diplomație și Relații Internaționale
  • Studii Europene și de securitate
  • Comunicare, Relații Publice și Mass Media
  • Biblioteca în lumea contemporană

Detalii privind organizarea conferinţei puteţi afla accesând secţiunea de Conferinţe. Seminarii a site-ului bibliotecii www.aman.ro/conferinte-seminarii/