afis-citit1

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A CITITULUI ÎMPREUNĂ

afis-citit16 februarie 2016, începând cu ora 10.00
Sala ”Marin Sorescu” si Sala ”Acad. Dinu C. Giurescu”, Secția Mediatecă și American Corner
Ludoteca, Secția pentru Copii și Tineret

17 februarie – ZIUA INTERNAȚIONALĂ A CITITULUI ÎMPREUNĂ (ZICI)

Creștem cititori!
Sesiuni de citiri împreună – 20 de minute. Indiferent de vremea de afară și oriunde te-ai afla!

80 de ocazii să citim împreună
Citim Împreună România celebrează, în 16 februarie, Ziua Internaţională a Cititului Împreună (ZICI), prin sesiuni de lectură organizate în 80 de biblioteci, școli și librării din 29 de județe.
Organizată de către Lit World (www.litworld.org), ZICI – Ziua Internațională a Cititului Împreună – este un eveniment global la care participă milioane de oameni din peste 100 de țări. Aflat la prima ediție în România, evenimentul coordonat la nivel național de grupul Citim Împreună România, a dorit să adune 20 de parteneri cu care să organizeze în țară acest eveniment. Spre bucuria organizatorilor, la selecția partenerilor s-au înscris 80 de organizații – școli, organizații non-profit și chiar o librărie, plus 12 biblioteci județene. Fiecare dintre aceste organizații a primit din partea Citim Împreună România resurse care să contribuie la organizarea unor evenimente memorabile de lectură. Dintre acestea, 20 se vor organiza pe 16 februarie și vor consta din sesiuni de lectură susținute, prin Skype, de autori cunoscuți de cărți pentru copii, între care Mihaela Cosescu, Andreea Demirgian, Laura Grunberg, Iulia Iordan, Ciprian Măceșaru, Victoria Pătraşcu, Sînziana Popescu, Carmen Tiderle.
Pentru mai multe amănunte despre Ziua Internațională a Cititului Împreună puteți accesa pagina de Facebook a evenimentului ZICI 2017 – https://www.facebook.com/events/763303167155667

Ce este „Citim Împreună România”
Un grup format din autori de cărți pentru copii, ilustratori, editori, educatori, bibliotecari, dar și părinți sau bunici care au în comun nu doar dragostea pentru cărți, ci și bucuria de a vedea copii și adulți citind împreună. Grupul „Citim Împreună România” a fost lansat pentru a promova beneficiile și frumusețea cititului împreună în rândul copiilor și al celor ce au grijă de ei.

Ce înseamnă „Citim Împreună”
Citim împreună atunci când una sau mai multe persoane se alătură unei alte persoane care citește cu voce tare, ascultă, privesc, își imaginează și se implică în poveste fiecare în felul lui, dar toți împreună. Cititul împreună se poate practica de către mame și bebeluși, tătici cu copii, bunici și nepoți, unchi cu nepoței, surori și frați. De un mare succes se bucură și lectura împreună între educatoare și copii, profesori și elevi, asistente și pacienți, asistenți sociali și beneficiari, bone și bebeluși, copii și lideri în tabere, prieteni.
Cititul împreună, în special între adulți și copii, este una dintre cele mai frumoase activități din lume, mai ales dacă e făcută cu drag și cât mai des. Citim Împreună România recomandă zilnic 20 de minute de lectură împreună.

PROGRAMĂRI 16.02.2017

Ludoteca, Secția pentru Copii și Tineret
10.00-11.00 Colegiul Național Carol I
11.00-12.00 Școala Gimnazială Mihai Viteazul
12.00-13.00 Școala Gimnazială Mircea Eliade

Sala ”Marin Sorescu”, Secția Mediatecă și American Corner
09.30 – Colegiul National Elena Cuza
10.30 – Scoala Gimnaziala Gheorghe Bibescu
11.30 – Scoala Gimnaziala Gheorghe Bibescu
13.00 – Liceul International cu predare in limba franceza Voltaire
15.00 – Palatul Copiilor Craiova, Centrul Social Aripi de Lumina, Centrul Social Best Life (DVC)

Sala ”Acad. Dinu C. Giurescu”, Secția Mediatecă și American Corner
09.00 – Scoala Gimnaziala Cruset, jud Gorj
10.00 – Scoala Gimnaziala Sfantul Dumitru
11.30 – Scoala Gimnaziala Mircea Eliade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>